Werkgevers

Arboneel verzuimt niet
U wilt het verzuim van uw medewerker zo kort mogelijk houden. Voor uw medewerker, maar ook voor uzelf, want een zieke medewerker met een modaal salaris kost een bedrijf per dag gemiddeld € 150,-. En als uw medewerker vervangen moet worden, komt daar dagelijks nog eens € 100,- bij.

Bovendien komen er allerlei vragen naar boven. Aan welke wettelijke regels moet u voldoen? Kunt u aanspraak maken op subsidie? En wat als het verzuim langer duurt? Maar ook: waar haalt u de tijd vandaan? U heeft het al zo druk met uw bedrijf en de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer maakt het er niet gemakkelijker op.
Arboneel neemt u alle zorgen uit handen en begeleidt u en uw medewerker op het gebied van arbo, verzuim en re-integratie.

Individuele begeleiding en beleidsmatig advies
Arboneel helpt u bij de (langdurige) ziekte van uw individuele werknemer, maar kan u ook adviseren om voor uw bedrijf bijvoorbeeld een goed verzuimbeleid op te stellen, waarbij ook preventieve maatregelen niet worden vergeten. Arboneel koppelt kennis en ervaring aan een prettige en persoonlijke benadering. U bent verzekerd van uitstekende begeleiding tegen een aantrekkelijke prijs.

Duidelijke afspraken over kosten
Arboneel is beschikbaar op oproepbasis. U sluit geen duur contract af, maar komt een service level agreement overeen waarin precies staat welke dienstverlening u wanneer kunt verwachten. Geen zieke werknemer? Dan ook geen kosten! Bovendien is elk jaar het eerste uur dienstverlening van Arboneel gratis.

Arboneel (3) (1)“Arboneel is er als het nodig is. Onze zieke werknemer is goed en snel weer aan het werk geholpen. De werknemer was blij met de persoonlijke aandacht. Door deze aanpak heeft het verzuim niet zo lang geduurd en zijn ons hoge kosten bespaard gebleven.”

– Werkgever uit het MKB over Arboneel

Samenwerking
Arboneel werkt samen met een uitgebreid netwerk van bedrijven en organisaties die hun sporen verdiend hebben in de markt van verzuim en re-integratie. Bijvoorbeeld met het netwerk van zelfstandige bedrijfsartsen (ZBAnetwerk). Dit garandeert een doortastende aanpak waarbij de belangen van u als werkgever en die van uw medewerker op een evenwichtige manier verankerd
zijn.
Arboneel werkt ook samen met Kijk op Werk, het adviesbureau voor loopbaanadvies, re-integratie en coaching en AD Coach, gespecialiseerd in arbeidsdeskundige coaching en dienstverlening. Alle organisaties waar Arboneel mee samenwerkt, zetten voor u net dat stapje extra om de re-integratie goed te laten verlopen. Uiteraard kunt u voor de extra ondersteuning altijd uw eigen keuzes maken.

Wat betekent Arboneel voor u?
Met Arboneel krijgt het verzuim van uw medewerker de aandacht die het verdient. U kunt uw energie blijven richten op uw bedrijf en houdt de bedrijfsschade van het verzuim zo laag mogelijk.

Arboneel zal bijvoorbeeld:
– contact onderhouden met uw medewerker;
– in contact staan met de bedrijfsarts;
– samenwerken met de curatieve sector;
– het stappenplan conform de Wet Verbetering Poortwachter uitvoeren;
– overzicht houden op het dossier, zodat de juiste handelingen op het juiste moment worden verricht;
– contact onderhouden met het UWV;
– u desgewenst beleidsmatig ondersteunen;
– inzetbaarheidsgesprekken voeren.

Wat betekent Arboneel voor uw medewerker?
Arboneel onderhoudt persoonlijk contact met uw medewerker. De inzetbaarheid staat steeds op de agenda, zodat uw medewerker op een verantwoorde manier en op het juiste moment weer aan het werk kan. Dit kan ook aangepast werk zijn. Uw medewerker voelt zich gesteund tijdens zijn ziekte.

Contact
Bent u benieuwd hoe zo’n traject op weg terug naar werk er uitziet voor uw organisatie? Neem dan direct contact op met Arboneel om de mogelijkheden te bespreken.